Er is er maar 1 zoals jij!

    


Hooggevoeligheid Zeeuws-Vlaanderen

InBalans Zaamslag en Be-Uniek Vogelwaarde werken samen om informatie over hooggevoeligheid in onze regio te     verspreiden.Dit doen wij door middel van: 

   Het verzorgen van lezingen en infoavonden 

   Het verzorgen van gastlessen op scholen  

  •  Het verzorg en van workshops voor kinderen, ouders en leerkrachten.

  •  Geven van Rots en watertrainingen op  verschillende locaties denk hierbij aan: scholen ,verenigingen.

 

 

Eén op de vijf mensen is hooggevoelig. De karaktereigenschap heeft een erfelijke component. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het zenuwstelsel van een hoog gevoelig persoon gevoeliger is. 

Het belangrijkste verschil met iemand die de eigenschap niet bezit, zit in de prikkelverwerking. 

Hoog gevoelige mensen hebben een intense beleving en diepgaande verwerking van de prikkels die binnenkomen via de zintuigen en door emoties: externe en interne prikkels. De informatie lijkt minder gefilterd te worden door de hersenen. Een hoog gevoelig persoon heeft meer tijd nodig om de informatie te verwerken. 

 Hoog gevoeligheid is een hele mooie eigenschap je kan erg genieten van   de kleine dingen om je heen.  Je bent empatisch, invoelend en meelevend. Je intuïtie is sterk ontwikkeld. Je hebt diepgang, houdt van gesprekken die verder gaan dan over koetjes en kalfjes. Je bent eerlijk en rechtvaardig. Je hebt respect voor medemens, dier en natuur. Je bent creatief. 

Ons doel is zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze kennis over hoog gevoeligheid. Wij zijn ervan overtuigd dat er nog een groot deel volwassenen en kinderen zijn die niet of onvoldoende op de hoogte zijn over wat de eigenschap hoog gevoeligheid inhoudt, en waardoor er nog onnodig veel mensen zoekende zijn, vastlopen of mis gediagnosticeerd worden. 

inhoudt, waardoor er nog onnodig veel mensen zoekende zijn, vastlopen of mis gediagnosticeerd worden. 

Ons doel is dat er herkenning en erkenning komt en dat iedereen die nog vooral worstelt met de valkuilen, juist de mooie positieve kant gaat zien, voelen en ervaren.  Rosita en ik werken allebei met hoog gevoelige kinderen en volwassenen.

 Neem voor meer informatie gerust contact op!